Tudi klimatske naprave imajo svojo življenjsko dobo, kako vedeti, kdaj je pravi čas, da jo zamenjate.
Predstavljajte si, da po daljšem premoru, ko ste bili na počitnicah, se vrnete domov in vklopite svojo klimatsko napravo. Toda, ko se uležete v posteljo, da boste prijetno spali, opazite, da vaša klimatska naprava ne deluje brezhibno. V vas vzbudi neprijeten občutek, poleg tega pa ste jo že nemalokrat popravili in že po prvem popravilu ni bila več takšna, kot takrat, ko ste jo kupili. Potem se vam začne porajat vprašanje, ali potrebujete novo klimatsko napravo.

Prvi znaki, da potrebujete novo klimatsko napravo

Klimatske naprave so eden najbolj uporabnih sodobnih naprav v vašem domu ali delovnem mestu, še zlasti v času, kjer so temperature poleti zelo vroče in je v zraku ogromno vlage. In kot smo že na začetku omenili, imajo tudi klimatske naprave svoj rok trajanja, zato je dobro vedeti, kdaj nastopi pravi čas za vlaganje v novo klimatsko napravo.

Ni več tako hladen zrak, kot je bil prej

Obožujete hladen zrak, ki prihaja iz vaše klimatske naprave, vendar če ta ni dovolj hladen, bi lahko to bil prvi znak, da vaša naprava ne deluje vredu. V primeru, da ste preverili, če je naprava primerno očiščena ali pa ste že klicali servis za klimatske naprave in še vedno niste zadovoljni, potem morate resno začeti razmišljati o nakupu nove klimatske naprave.

Vaši računi za komunalne storitve so višji kot običajno

Opazili ste, da so vaši računi za komunalne storitve vsak mesec višje, kljub temu, da je vaša uporaba enaka. Na tem mestu morate vedeti, da je to nemalokrat znak, da je potrebno vašo klimatsko napravo zamenjati, saj le-ta ne deluje več učinkovito. Po nekaj letih redne uporabe vaše klimatske naprave je to povsem normalno, še zlasti, če naprava ni bila pravilno uporabljena ter vzdrževana. Nakup nove klimatske naprave vam ne bo samo pozitivno vplival na vaš račun za komunalne storitve, temveč bo pripomogel, da bo vaš dom spet bolj energetsko zmogljivejši.

V zraku se začne zadrževati vlaga

Dejstvo je, da vse klimatske naprave do neke ustvarijo vlago v zraku, vendar jo nikakor ne smejo presegati izven optimalnega območja, saj je to lahko škodljivo zdravju. Če vaša naprava pušča in ustvarja prekomerno vlago, je lahko to znak puščanja hladilnega sredstva in je posledično to podlaga za plesen, kar pa lahko povzroči resno grožnjo za vaše zdravje in zdravje vaše družine.

Vedno kličete na servis klimatskih naprav

Pride lahko tudi do situacije, ko boste naleteli na težavo z vašo klimatsko napravo in zaupate strokovnjakom, da jo bodo odpravili. Toda, če jih te dni kličete pogosteje, boste morda porabili več denarja za klimatske storitve; kot bi jih, če bi vlagali v novo klimatsko napravo. Če je vaša klimatska naprava stara več kot deset let, je bolj priporočljivo, da razmislite o nakupu nove naprave skupaj z ustrezno montažo.

 

Za več informacij o zamenjavi vaše klimatske naprave in iskanju pravih ljudi, ki vam bodo pomagali pri tem, obiščite https://svet-klime.si/klimatske-naprave/

 

Leave a comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja